dimarts, 16 d’abril del 2013

BTT a la carta (100 km a l’Urgell o Volta per la serra de Busa)




ACTIVITAT DE SECCIÓ DE BTT DE CORDADA AEE Pinyó Lliure


Data: 27/04/13

Títol de l’activitat:  BTT a la carta (100 km a l’Urgell o Volta per la serra de Busa)


Objectius esportius generals; Fer bicicleta mentre gaudim del paisatge i la companyia.


Programa: Cal que diguis quina opció escolliries en primer lloc, si estaries disposat a fer la teva segona opció i si disposes de vehicle per compartir. Ja decidirem quina fem en funció de les respostes.

Sortida: estació Sant Andreu Arenal (Barcelona) a les 7:00 en cotxes particulars per a les dues opcions. Desplaçaments 1,5-2 hores anada.

Opció A: 100 km a l’Urgell.

Cal aprofitar que el blat serà ben verd i fresc i el sol encara es podrà suportar per gaudir del paisatge i fer un itinerari semblant al que es proposa en l’enllaç. La idea és poder assolir la fita dels 100 km en bicicleta per una ruta fàcil i agradable. El cotxe es deixa a Mollerusa i es pot esmorzar a Puigverd de Lleida (qualitat contrastada i garantida) fora de la ruta de l’enllaç per després seguir-la. A Mollerusa arriben un munt de carreteres i camins radials que faciliten l’abandonament de la ruta en cas de necessitat. Es passa per uns quants nuclis urbans. Per anar tranquils i fer cames. Opció plus: la ruta és pot allargat tant com es vulgui, de fet si anem a Puigverd, ja s’allarga.

Opció B: Volta per la serra de Busa

Itinerari molt interessant des del punt de vista paisatgístic i cultural (Presó de Busa, Sant Pere de Graudescales, Fageda de Busa, Boixereda de Valielles, etc) combinació d’aquest i aquest altre. Cal comptar uns 60 km i uns 1400 m de desnivell acumulat positiu. Fins la carena de Busa, l’abandonament és fàcil, només cal deixar-se baixar per pistes fins la Vall D’Ora. A partir de la fageda, és millor, i paga molt la pena, acabar la ruta. Podem esmorzar a Cal Parera a L’Espunyola que està de camí. Mireu-vos les “ullades” del segon enllaç. Opció plus: es pot allargar fins Llinars i més amunt tot el que es vulgui.


Número màxim de participants: Sense límit


Nivell tècnic requerit: Saber anar en bicicleta sense cansar-se en excés.

Nivell físic necessari mínim:  Poder afrontar qualsevol dels itineraris proposats.

Material tècnic personal: Roba adient i de recanvi, protecció solar si s’escau, buf, ulleres i casc. Llum per veure i ser vistos (molt, molt important). Kit de reparació i manteniment bàsic (punxades, etc)


Altres requisits: Disposar de la llicència FEEC mínim modalitat C; si no se’n disposa, s'ha de demanar la gestió a secretaria@cordada.org Bon rotllo!


Pressupost de l’activitat:

Transport (cotxes particulars)..........uns 10 euros per cap

Esmorzar opcional a bar restaurant..............uns altres 10 euros (a plaer)

Organitzador/s

Miquel Femenia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada